133 DAGAR KVAR
sponsorer
sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo

Glädjeruset blir virtuellt 2021

Välkommen till Glädjeruset – loppet för ALLA! Delta när du vill, där du vill.

Även i år ställer Covid-19 till det för oss. Vi vågar helt enkelt inte chansa på att smittspridning och vaccination är under kontroll till hösten. Därför blir Glädjeruset virtuellt även i år. Spring, jogga, gå eller rulla var du vill och när du vill mellan 22 augusti och 22 september. Anmäl dig redan nu!

DE FYSISKA LOPPEN ÄR INSTÄLLDA

Vi vill inte ta några som helst risker och då vi vet att vi har deltagare som tillhör riskgrupper känner vi ett extra stort ansvar. Tanken med Glädjeruset är att alla ska kunna vara med, oavsett förutsättningar och att loppet ska leva upp till sitt namn – Glädjeruset. Därför har vi valt att ställa in alla våra fysiska lopp i år.

DET VIRTUELLA LOPPET

Virtuella Glädjeruset 2021 går av stapeln var du vill, när du vill!

Precis som på det vanliga Glädjeruset kan du välja mellan 2,5 km, 5 km eller 10 km. Vi har även klassen Mitt Bästa för alla som tränar med gåstol eller på annat sätt övar för att ta ett steg till, och ett till. Varje steg är en seger.

Så här fungerar det: 

  1. Anmäl dig till loppet på RaceID eller via knappen här ovan.

  2. Invänta ditt startkitt med tröja, nummerlapp och medalj med mera.

  3. Genomför ditt lopp var och när du vill mellan 22 augusti och 22 september, och notera din tid antingen med stoppur, träningsklocka eller mobil. 

  4. När du gått i mål går du till din profil på RaceID och lägger in din tid.

  5. Korka upp något svalkande att dricka och fira att du genomfört Glädjeruset 2021!

Anmäl dig till loppet här.

Vi börjar skicka ut startkitten i slutet av juli. Räkna med att det dröjer ca en vecka från att du anmäler dig tills att deltagartröja, nummerlapp, medalj med mera har kommit hem till dig. Anmälan är öppen fram till 10 september.

LOPPET I SOCIALA MEDIER

Följ Glädjeruset på Instagram eller Facebook så skapar vi en lika härlig, virtuell gemenskap som det är på de fysiska loppen!

Ladda gärna upp en bild på Instagram med hashtag #glädjeruset2021 när du kör loppet så är du med och tävlar om fina priser. Vi lottar ut priser till lyckliga vinnare i sociala medier ända fram till i höst. I potten finns bland annat böcker och presentkort.

STARTAVGIFT

Anmälan för Glädjeruset är i år 295 kr (145 kr om du är under 18 år).

I startavgiften för Glädjeruset 2021 ingår deltagartröja (unisex), nummerlapp, medalj och ett presentkort på två nummer av någon av tidningarna Offside, Filter eller Skriva.

När du anmäler dig kan du även passa på att skänka ett extra bidrag till Hugos Stiftelse. Det är helt frivilligt, och ett smidigt sätt att göra skillnad för barn och unga med funktionsnedsättning.

Anmäl dig till loppet här.

KNATTERUSET

För de allra minsta erbjuder vi möjligheten att delta i Knatteruset, 400 meter. Deltagaravgift: 50 kr (inkl fraktkostnad). I deltagaravgiften ingår nummerlapp och medalj.

ÖVERSKOTTET GÅR TILL HUGOS STIFTELSE

Glädjeruset arrangeras av idrottsföreningen God Assistans IF och överskottet från loppet går till Hugos Stiftelse som arbetar för ett gott och aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Har du några frågor gällande Glädjeruset, kontakta oss!

Tävlingsledningen reserverar sig för eventuella felskrivningar.

TEAM NORDMARK

Jag heter Mikael Nordmark. Min son Hugo föddes för tio år sedan med en allvarlig hjärnskada. Hugo behövde hjälp med allt i sin tillvaro.  2013 såg jag en film på nätet om ”Team Hoyt” – en amerikansk familj där pappan sprang olika lopp med sin gravt CP-skadade son. Jag blev otroligt berörd och kände att det här ska jag och Hugo också göra.

Vi lyckades efter många om och men hitta en fungerande specialvagn för Hugo och efter det började vi komma ut. Först korta sträckor och successivt allt längre. Ett halvår efter att jag sett filmen på nätet stod vi på startlinjen till Stockholm Marathon.

Loppet gick toppen! Hugo njöt och hade en härlig tid hela loppet. Jag kämpade på och när vi kom in på Stockholms Stadion lyfte jag upp Hugo ur hans vagn och sprang sista biten med honom i famnen. Efter Stockholm Marathon 2014 sprang vi en hel del lopp tillsammans. Vi hade hittat en aktivitet att göra ihop som vi båda älskade. Men förutom att göra detta tillsammans vill jag också:

  • Uppmärksamma barn och ungdomar med flerfunktionshinder. Visa att de här barnen också finns!
  • Samla in så mycket pengar som möjligt till Hugos Stiftelse som arbetar för ett gott och aktivt liv för ALLA.
  • Förändra attityden hos lopp-arrangörer och göra lopp öppna och tillgängliga för ALLA.
Vi har sedan 2014 lyckats samla in långt över en miljon kronor. Allt överskott som Glädjeruset ger går till att främja ett gott och aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning via Hugos Stiftelse.
I september 2020 gick Hugo bort, 11 år gammal. Han fick en infektion och somnade in hemma. Sorgen och saknaden är enorm. Glädjeruset kommer att finnas kvar, med större betydelse än någonsin: till minne av Hugo.

God Assistans

Jag, Mikael Nordmark, och Martin Wilén är barndomsvänner från Malmberget och vi äger gemensamt de olika bolagen inom God Assistans tillsammans med några medarbetare. Vi delar också synen på vad personlig assistans ska vara – nämligen något som gör skillnad. Genom God Assistans vill vi skapa förutsättningar att leva ett fullvärdigt liv oavsett funktionshinder. Vår idrottsförening God Assistans IF fungerar som arrangör av loppen.

Vi har också startat Hugos Stiftelse som verkar för att ge barn och ungdomar med funktionsnedsättning ett gott och aktivt liv. Överskottet från Glädjeruset går till Hugos Stiftelse som i sin tur fördelar det till olika projekt och organisationer. Sedan 2014 har Glädjeruset och Team Nordmark samlat in 860.000 kr till framförallt RBU.

God Assistans har flera kontor runt om i landet, och vårt huvudkontor ligger i Solna, Stockholm. På vår hemsida kan ni läsa mer oss.

RESULTAT