96 DAGAR KVAR
sponsorer
sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo

OM LOPPET

Välkommen till Glädjeruset – loppet för ALLA!
Lördag den 7 september i Oskarshamn.

ANMÄL DIG TILL 2019 ÅRS GLÄDJERUSET HÄR!

Glädjeruset kommer till Oskarshamn!

Gå, spring, jogga eller rulla fram 5 km i natursköna Döderhult och Fredriksberg. För de minsta finns även Knatteruset 400m. Med Glädjeruset vill vi skapa ett lopp för ALLA i den fantastiska miljö som Oskarshamn erbjuder!

Initiativtagare och drivkraft bakom Glädjeruset är Team Nordmark som arrangerar loppet tillsammans med God Assistans IF. Glädjeruset finansieras främst genom sponsorer och överskottet från loppet går till att främja aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning genom att stötta Hugos Stiftelse.

Glädjeruset startade 2014 i Täby utanför Stockholm av Mikael Nordmark och har sedan dess arrangerats varje år. Glädjeruset är Sveriges gladaste och mest inkluderande lopp. Alla är välkomna och deltar utifrån sina förutsättningar, oavsett om man springer, går eller rullar fram.
INFORMATION OM GLÄDJERUSET OSKARSHAMN

Anmälningsavgift:1/1 – 21/6: 195 kr (75 kr om man är under 18 år).22/6 – 245 kr (95 kr om man är under 18 år).

I anmälningsavgiften ingår en T-Shirt från ASICS, medalj samt dryck efter loppet. Ingen tidtagning.

För mer information om Glädjeruset Oskarshamn kontakta Johanna Andersson på God Assistans: johanna@godassistans.nu

Vi ses 7 september!

START

11.00 Knatteruset 400 meter. Uppvärmning startar 10.45.

11.30 Glädjeruset 5 km.

STARTAVGIFT

Anmälan för Glädjeruset 5 km kostar 245 kr för vuxna och för löpare under 18 år kostar det 95 kr.

Vi erbjuder rabatter för er som anmäler er tidigt enligt följande:
Innan midsommarafton – 21/6 – (195:- /75:-)

Knatteruset 400 meter går endast att anmäla på plats under lördagen via SWISH: 123 3874 187 eller kontant betalning. Loppet kostar 40 kr och anmälan är öppen ända fram till 5 min innan start (10.55).

I startavgiften för Glädjeruset 5  km ingår b.la. deltagartröja, medalj, nummerlapp, dryck, banan och återhämtningsdryck. Deltagartröjan är en högkvalitativ funktionströja från ASICS. Årets färg på tröjan är GUL. I startavgiften för Knatteruset ingår medalj, nummerlapp, dryck och banan. Ingen tidtagning i något av loppen. Fokus på glädje!

Ledsagare/medlöpare deltar utan avgift (om medlöpare/ledsagare vill ha deltagartröja, nummerlapp & medalj gäller ordinarie anmälningsavgifter) .

Alla priser per deltagare. Föreningar, skolklasser eller stora grupper – kontakta Johanna Andersson på God Assistans: johanna@godassistans.nu för kostnadsförslag och gruppanmälan.

Allt överskott från Glädjeruset går till att främja ett aktivt och gott liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning samt deras familjer via Hugos Stiftelse.

SLUTLIGT PROGRAM FÖR DAGEN KOMMER I AUGUSTI

KLASSER
Ingen klassindelning, alla deltar tillsammans på sina egna villkor. Om du springer/rullar snabbt ställ dig långt fram.

Viktigt för alla som använder rullstol – stora delar av bansträckningen går längs hårda grusvägar som fungerar utmärkt med vanlig standardrullstol, men är mindre bra för tävlingsstolar. Av säkerhetsskäl och med hänsyn till banans bredd och mötande löpare tillåts inte någon form av cykel att delta (har ni frågor om olika ”specialekipage” hör av er till tävlingsledningen).

NUMMERLAPP
Nummerlappar går att hämta ut veckan innan loppet på God Assistans kontor, Trädgårdsgatan 3, Oskarshamn en vecka innan loppet. Exakt datum och tider meddelas senare.Hämta gärna ut nummerlappen under dessa dagar om du har möjlighet då det underlättar mycket för oss som arrangörer. Det går bra att hämta ut nummerlappen för andra personer än dig själv.Nummerlapp delas även ut på start-/målområdet mellan kl 08.00 – 11.00.
START & MÅL
Start & mål sker vid Herrgårdsvägen 32, Oskarshamn.
KNATTERUSET
Vi har även ett lopp för de allra minsta. Knatteruset är 400 meter och starten är 11.00.Anmälan görs på plats och alla får nummerlapp, medalj och dryck efter loppet.Missa inte uppvärmningen som startar 10.45!

KOMMUNIKATION OCH TRANSPORT
Parkering finns.

HANDIKAPPARKERING
Parkering för fordon tillhörande rörelsehindrade finns intill start/målområdet.

OMKLÄDNING
Omklädningsrum finns i nära anslutning.

TOALETTER
Två offentliga toaletter finns vid startområdet samt ett antal portabla, tillfälliga toaletter vid startområdet.

KLÄDER & VÄRDESAKER
Möjlighet finns att lämna jackor, väskor och värdesaker till förvaring i anslutning till start-/målområdet.

BANAN
5 km – Runt natursköna Döderhult och Fredriksberg. Se större kartbild här.

VÄTSKESTATIONER
Vätskestation finns vid 2,5 km.

MÅLGÅNG
Max-tid: 2,5 timmar för att genomföra 5 km.

MEDALJ
Alla som deltar får medalj!

ÖVRIGT
Musik i öronen – det är absolut tillåtet att springa med hörlurar men vi rekommenderar att delta utan då det på vissa partier kan vara lite trångt om utrymmet.

Tävlingsledningen reserverar sig för eventuella felskrivningar.

TEAM NORDMARK

Jag heter Mikael Nordmark. Min son Hugo föddes för tio år sedan med en allvarlig hjärnskada. Hugo behöver hjälp med allt i sin tillvaro.  2013 såg jag en film på nätet om ”Team Hoyt” – en amerikansk familj där pappan sprang olika lopp med sin gravt CP-skadade son. Jag blev otroligt berörd och kände att det här ska jag och Hugo också göra.

Vi lyckades efter många om och men hitta en fungerande specialvagn för Hugo och efter det började vi komma ut. Först korta sträckor och successivt allt längre. Ett halvår efter att jag sett filmen på nätet stod vi på startlinjen till Stockholm Marathon.

Loppet gick toppen! Hugo njöt och hade en härlig tid hela loppet. Jag kämpade på och när vi kom in på Stockholms Stadion lyfte jag upp Hugo ur hans vagn och sprang sista biten med honom i famnen. Efter Stockholm Marathon 2014 har vi sprungit en hel del lopp tillsammans. Vi har hittat en aktivitet att göra ihop som vi båda älskar. Men förutom att göra detta tillsammans vill jag också:

  • Uppmärksamma barn och ungdomar med flerfunktionshinder. Visa att de här barnen också finns!
  • Samla in så mycket pengar som möjligt till Hugos Stiftelse som arbetar för ett gott och aktivt liv för ALLA.
  • Förändra attityden hos lopparrangörer och göra lopp öppna och tillgängliga för ALLA.

Vi har sedan 2014 lyckats samla in 625.000 kr till främst RBU. I år hoppas vi kunna få in ännu mer pengar. Allt överskott som Glädjeruset ger går till att främja ett gott och aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning via Hugos Stiftelse.

Vill ni följa vår träning och vardag så följ oss gärna på Facebook mer information om finns på vår hemsida.

God Assistans

Jag, Mikael Nordmark, och Martin Wilén är barndomsvänner från Malmberget och vi äger gemensamt assistansbolaget God Assistans. Vi delar också synen på vad personlig assistans ska vara – nämligen något som gör skillnad. Genom God Assistans vill vi skapa förutsättningar att leva ett fullvärdigt liv oavsett funktionshinder. Vår idrottsförening God Assistans IF fungerar som arrangör av loppet.

Vi har också startat Hugos Stiftelse som verkar för att ge barn och ungdomar med funktionsnedsättning ett gott och aktivt liv. Överskottet från Glädjeruset går till Hugos Stiftelse som i sin tur kommer fördela det till olika projekt och organisationer. Sedan 2014 har Glädjeruset och Team Nordmark samlat in 625.000 kr till framförallt RBU.

God Assistans har flera kontor runt om i landet, och vårt huvudkontor ligger i Solna, Stockholm. På vår hemsida kan ni läsa mer oss.

RESULTAT

Galleri