106 DAGAR KVAR
sponsorer
sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo sponsorer logo

OM LOPPET

Välkommen till Glädjeruset – loppet för ALLA!
Lördag den 12 september i Oskarshamn.

Anmäl dig här!

Loppet 2019 blev en succé med 150 deltagare i 5 km-loppet och ett härligt gäng barn som sprang Knatteruset! Vi satser för 2020!

Gå, spring, jogga eller rulla fram 5 km i natursköna Döderhult och Fredriksberg. För de minsta finns även Knatteruset 400m. Med Glädjeruset vill vi skapa ett lopp för ALLA i den fantastiska miljö som Oskarshamn erbjuder!

Initiativtagare och drivkraft bakom Glädjeruset är Team Nordmark som arrangerar loppet tillsammans med God Assistans IF. Glädjeruset finansieras främst genom sponsorer och överskottet från loppet går till att främja aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning genom att stötta Hugos Stiftelse.

Angående Corona/Covid-19:

Vi följer noga utvecklingen av Corona/Covid-19 gällande Glädjeruset i Oskarshamn 12 september. Loppet ligger så pass långt fram i tiden att vi i dagsläget avser att genomföra det men vi kommer ta ett slutligt beslut absolut senast 22 juli huruvida vi genomför loppet.

Vi vill inte ta några som helst risker och då vi vet att vi har flera deltagare som tillhör riskgrupper känner vi ett extra stort ansvar. Tanken med Glädjeruset är att alla ska kunna vara med, oavsett förutsättningar och att loppet ska leva upp till sitt namn – Glädjeruset.

Vad gäller då för dig som anmält dig om loppet skulle bli inställt?

Som anmäld till Glädjeruset 2020 har du två alternativ:

1) Du blir automatiskt anmäld till Glädjeruset 2021. Anmälningsavgiften du betalat in för årets lopp gäller som betalning och anmälan för nästa års lopp. Du behöver då inte göra något alls.

2) Vi betalar tillbaka din anmälningsavgift för din anmälan till årets lopp. Mer information om det praktiska kring detta kommer om loppet skulle ställas in. Men vi garanterar att om du vill ha tillbaka din anmälningsavgift så kommer du få tillbaka den.

Glädjeruset arrangeras av idrottsföreningen God Assistans IF tillsammans och överskottet från loppet går till Hugos Stiftelse som arbetar för ett gott och aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning samt deras familjer.

Vi hoppas att många vill anmäla sig till Glädjeruset trots det osäkra läget i världen och Sverige. Har ni några som helst frågor gällande Glädjeruset i Oskarshamn kontakta oss på: gladjeruset@godassistans.se

Glädjeruset startade 2014 i Täby utanför Stockholm av Mikael Nordmark och har sedan dess arrangerats varje år. Glädjeruset är Sveriges gladaste och mest inkluderande lopp. Alla är välkomna och deltar utifrån sina förutsättningar, oavsett om man springer, går eller rullar fram.

INFORMATION OM GLÄDJERUSET OSKARSHAMN

Anmälningsavgift: 295 kr (125 kr om man är under 18 år). I anmälningsavgiften ingår en T-Shirt från ASICS, medalj samt dryck efter loppet. OBS! Ingen tidtagning.

För mer information om Glädjeruset Oskarshamn kontakta Johanna Andersson på God Assistans: johanna@godassistans.nu eller 072-080 36 63

Vi ses 12 september!

START

10.00 Området vid Rödsle BK, Döderhultsdalen, öppnar

11.00 Knatteruset 400 meter. Uppvärmning startar 10.45.

11.45 Glädjeruset 5 km. Uppvärmning startar 11.30.

STARTAVGIFT

Anmälan för Glädjeruset 5 km kostar 295 kr för vuxna och för löpare under 18 år kostar det 125 kr.
Vid tidig anmälan är det rabatt på anmälningsavgiften!

Knatteruset 400 meter går endast att anmäla på plats under lördagen via SWISH: 123 3874 187 eller kontant betalning. Loppet kostar 40 kr och anmälan är öppen ända fram till 5 min innan start (10.55).

I startavgiften för Glädjeruset 5  km ingår b.la. deltagartröja, medalj, nummerlapp & dryck. Deltagartröjan är en högkvalitativ funktionströja från ASICS. Årets färg på tröjan är RÖD. I startavgiften för Knatteruset ingår medalj, nummerlapp och dryck. Ingen tidtagning i något av loppen. Fokus på glädje!

Ledsagare/medlöpare deltar utan avgift (om medlöpare/ledsagare vill ha deltagartröja, nummerlapp & medalj gäller ordinarie anmälningsavgifter).

Alla priser per deltagare. Föreningar, skolklasser eller stora grupper – kontakta Johanna Andersson på God Assistans: johanna@godassistans.nu för kostnadsförslag och gruppanmälan.

Allt överskott från Glädjeruset går till att främja ett aktivt och gott liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning samt deras familjer via Hugos Stiftelse.

KLASSER

Ingen klassindelning, alla deltar tillsammans på sina egna villkor. Om du springer/rullar snabbt ställ dig långt fram.

Viktigt för alla som använder rullstol – stora delar av bansträckningen går längs hårda grusvägar som fungerar utmärkt med vanlig standardrullstol, men är mindre bra för tävlingsstolar. Av säkerhetsskäl och med hänsyn till banans bredd och mötande löpare tillåts inte någon form av cykel att delta (har ni frågor om olika ”specialekipage” hör av er till tävlingsledningen).

NUMMERLAPP

Nummerlappar går att hämta ut veckan innan loppet på God Assistans kontor, Trädgårdsgatan 3, Oskarshamn. Öppet: 13.00-17.00 torsdag 10/9 och 08.00-13.00 fredag 11/9. Hämta gärna ut nummerlappen under dessa dagar om du har möjlighet då det underlättar mycket för oss som arrangörer. Det går bra att hämta ut nummerlappen för andra personer än dig själv. Nummerlapp delas även ut på start-/målområdet från 10.00.

START & MÅL

Start & mål sker vid Herrgårdsvägen 32, Oskarshamn.

KNATTERUSET

Vi har även ett lopp för de allra minsta. Knatteruset är 400 meter och starten är 11.00. Anmälan görs på plats och alla får nummerlapp, medalj och dryck efter loppet. Missa inte gemensamma uppvärmningen innan loppen tillsammans med Firstclass Gym från Oskarshamn.

KOMMUNIKATION OCH TRANSPORT

Parkering finns vid Rödsle grusparkering samt vid Bågskytteklubben (parkera inte vid Fredriksbergs herrgård då de har ett eget arrangemang under lördagen).

HANDIKAPPARKERING

Parkering för fordon tillhörande rörelsehindrade finns intill start/målområdet.

OMKLÄDNING

Omklädningsrum finns i nära anslutning.

TOALETTER

Två offentliga toaletter finns vid startområdet samt ett antal portabla, tillfälliga toaletter vid startområdet.

KLÄDER & VÄRDESAKER

Möjlighet finns att lämna jackor, väskor och värdesaker till förvaring i anslutning till start-/målområdet.

BANAN

5 km – Runt natursköna Döderhult och Fredriksberg. Se större kartbild här.

VÄTSKESTATIONER

Vätskestation finns vid 2,5 km.

MÅLGÅNG

Max-tid: 2,5 timmar för att genomföra 5 km.

MEDALJ

Alla som deltar får medalj!

ÖVRIGT

Musik i öronen – det är absolut tillåtet att springa med hörlurar men vi rekommenderar att delta utan då det på vissa partier kan vara lite trångt om utrymmet.

Tävlingsledningen reserverar sig för eventuella felskrivningar.

TEAM NORDMARK

Jag heter Mikael Nordmark. Min son Hugo föddes för elva år sedan med en allvarlig hjärnskada. Hugo behöver hjälp med allt i sin tillvaro.  2013 såg jag en film på nätet om ”Team Hoyt” – en amerikansk familj där pappan sprang olika lopp med sin gravt CP-skadade son. Jag blev otroligt berörd och kände att det här ska jag och Hugo också göra.

Vi lyckades efter många om och men hitta en fungerande specialvagn för Hugo och efter det började vi komma ut. Först korta sträckor och successivt allt längre. Ett halvår efter att jag sett filmen på nätet stod vi på startlinjen till Stockholm Marathon.

Loppet gick toppen! Hugo njöt och hade en härlig tid hela loppet. Jag kämpade på och när vi kom in på Stockholms Stadion lyfte jag upp Hugo ur hans vagn och sprang sista biten med honom i famnen. Efter Stockholm Marathon 2014 har vi sprungit en hel del lopp tillsammans. Vi har hittat en aktivitet att göra ihop som vi båda älskar. Men förutom att göra detta tillsammans vill jag också:

  • Uppmärksamma barn och ungdomar med flerfunktionshinder. Visa att de här barnen också finns!
  • Samla in så mycket pengar som möjligt till Hugos Stiftelse som arbetar för ett gott och aktivt liv för ALLA.
  • Förändra attityden hos lopparrangörer och göra lopp öppna och tillgängliga för ALLA.
Vi har sedan 2014 lyckats samla in 853.000 kr till främst RBU. I år hoppas vi kunna få in ännu mer pengar. Allt överskott som Glädjeruset ger går till att främja ett gott och aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning via Hugos Stiftelse.

God Assistans

Jag, Mikael Nordmark, och Martin Wilén är barndomsvänner från Malmberget och vi äger gemensamt assistansbolaget God Assistans tillsammans med några medarbetare. Vi delar också synen på vad personlig assistans ska vara – nämligen något som gör skillnad. Genom God Assistans vill vi skapa förutsättningar att leva ett fullvärdigt liv oavsett funktionshinder. Vår idrottsförening God Assistans IF fungerar som arrangör av loppet.

Vi har också startat Hugos Stiftelse som verkar för att ge barn och ungdomar med funktionsnedsättning ett gott och aktivt liv. Överskottet från Glädjeruset går till Hugos Stiftelse som i sin tur kommer fördela det till olika projekt och organisationer. Sedan 2014 har Glädjeruset och Team Nordmark samlat in nästan 860.000 kr till framförallt RBU.

God Assistans har kontor i Oskarshamn men även runt om i landet, och vårt huvudkontor ligger i Solna, Stockholm. På vår hemsida kan ni läsa mer oss.

RESULTAT