GLÄDJERUSET
– LOPPET FÖR ALLA

VARFÖR ANORDNAR VI GLÄDJERUSET?

Vi vill uppmärksamma barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Glädjeruset är ett lopp där alla är välkomna som de är, där alla kan delta på sitt sätt och där gemenskap är viktigare än resultat och sluttider. Vi vill också samla in så mycket pengar som möjligt till Hugos Stiftelse. Stiftelsen arbetar för ett gott och aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning genom att bland annat dela ut stipendier till idrottsklubbar och andra organisationer med verksamhet för just funktionsnedsatta.

Glädjeruset arrangeras av idrottsföreningen God Assistans IF.

STARTSKOTTET FÖR GLÄDJERUSET

Mikael Nordmark, en av grundarna till God Assistans, fick för elva år sedan sonen Hugo. Hugo hade en medfödd hjärnskada och behövde hjälp med allt. 2013 såg Mikael en film om en far och son som sprang maraton och deltog i triathlon tillsammans trots sonens CP-skada. Mikael blev väldigt rörd men också inspirerad. Med hjälp av en specialvagn började Mikael och Hugo att springa tillsammans. Glädjen att springa tillsammans ville Mikael dela med andra. Men Hugo var inte alltid välkommen till lopp med sin specialvagn. Tanken att starta ett lopp där alla fick vara med på sina egna villkor föddes. Med hjälp av några vänner startade Mikael Glädjeruset. Att samtidigt samla in pengar till välgörande ändamål gav loppet dubbel glädje och betydelse.

TÄBY IS FRIIDROTT

Täby IS Friidrottsklubb är medarrangör till Glädjeruset i Täby, tillsammans med God Assistans IF. Föreningen grundades 1923, har ca 1 500 medlemmar och erbjuder barn, ungdomar och vuxna i Täby med omnejd möjligheten att utöva friidrott på alla nivåer. I verksamheten finns både lekfull träning för barn och vuxna samt utövare som siktar mot OS.  Målet är att bidra till ett Täby i rörelse genom bland annat löpargrupper för vuxna, Joggingkul för alla och friidrottsskola.

Hugos Stiftelse arbetar för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar

Hugos Stiftelse vill göra skillnad för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Genom att hjälpa dem till ett aktivt liv med rörelse och glädje främjar vi ett hälsosamt liv med mer skratt. Alla barn behöver, och vill, röra på sig, leka, skratta och busa. Hugos Stiftelse hjälper föreningar och initiativ som inkluderar alla och som arbetar med barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

HUGOS STIFTELSE

1 MILJON KRONOR TILL BARN OCH UNGDOMAR MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Glädjeruset har sedan 2014 lyckats samla in över en miljon kronor till olika föreningar och initiativ. Överskottet från Glädjeruset går till Hugos Stiftelse som arbetar med att främja ett gott och aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Du är väl med nästa gång?

När du deltar i Glädjeruset får du inte bara en härlig upplevelse att minnas för livet (och en medalj!). Du blir en del i en gemenskap som gör gott för andra. Din startavgift kommer att bidra till att hjälpa barn och ungdomar med funktionsnedsättning till bättre hälsa och ett aktivare liv.

Vad väntar du på? Anmäl dig idag!

FÅ GLÄDJANDE NYHETER!

Nyheter, träningstips, inspiration och glädje direkt till din e-post.